Timpul
Adauga site-ul TIMPUL la favorite! Literatura | Arte vizuale | Arta spectacolului | Utilizator nou
   
Calendar
Calendar
Enciclopedia
Enciclopedia
Festival
Festival
Club
Club
Tineret
Tineret
Revista
Revista
Editura
Editura

Noua adresa de corespondenta a revistei TIMPUL
CP 1677, OP7 - IASI
Introduceti in casuta de mai sus cuvinte cheie sau un nume de artist pe care dorit sa il cautati (ex: interbelic )

Scrisoare cu noutati
Introduceti in casuta de mai jos adresa de e-mail la care vreti sa primiti ultimle noutati
Vreau sa primesc noutatileProiecte sustinute
Servicii Web Profesionale

Statistici site
Literatura: 2.875
Arta vizuala: 1.181
Arta spectacolului: 30
Comentarii: 1.522
Membri inregistrati: 1.677
ON: 0 membri / 2 musafiri
Total hituri: 579.973
Total vizitatori unici: 227.720

Link-uri recomandate
@ntonesei's BLOG
A.F.C.N.
Bogdan Ulmu
Casa de cultura "Mihai Ursachi"
Clubul Cinefililor
Dan Lungu
Dorin Tudoran
Editura UAIC
FESTIVALUL EuroART Iasi
Filosofi@lasi
Flacara Iasului
Fotografa
Hobbitul - Emil Brumaru
Hobbitul - Emil Brumaru
Iasi-City
Iasi-City
IASINET
ICR - Romania Culturala
IMPACT FM
IMPACT FM
Ioan T. Morar
Lucian Dan TEODOROVICI
Lumea cartii
Mihai MALAIMARE
NewsIasi
Paul Gorban
Polirom
Primaria Municipiului IASI
Radio Guerrilla
Radio Ia?i
Radio Ia?i
Serban Axinte
Stefan Abageru
StiLL ONline
Suplimentul de cultura
Universitatea "Al.I.Cuza"
pneumatica plecatii, nicodim balosin - Eseu / Literatura

"Captivi in viitor"
Pneumatica plecarii
"trebuie doar sa vreau ca sa modific universul."
Intersant drum, calatoria nu este un scop in sine este actul poetic prin excelenta. Iesirea din cerc isi are pretul probabil in lupta psihicului de a accepta o noua realitate, o adaptare intr-un spatiu neoplatonic care abdica unele principii existentiale - o schimbare a personalitatii individului.
Autenticitatea unei lumi pune in balans exclusiv aceasta dorinta a schimbarii, presupune stergerea notorietatii individului. Acesta va trai in permanenta drama inadaptatului, va deveni un tip decretat de propria etica: un nebun devenit personalitate. Prin incurabilitatea fiintei sale atrage atentia celor din jur. Prezumctiv la dramele pe care le-ar putea provoca toti il urmaresc cu acea tenta de obsesie si teama provenite din inadaptare. Frica caracteristica individului situat de cealalta parte a normalitatii, dar care practic se naste din incarcari suprarealiste a constiintei acelor indivizi. Neaderenta la aceste principii inclusiv noua redimensionare aplicata intr-o alta identitate, pierduta intr-un handicap incurabil, care desi regretat va fi uitat printr-o neintelegere partial stabilita in descoperirea eului. Inclusiv munca dedicata pentru atingerearea unor noi tinte.
Rezistentele rezultate in schimbarea de paradigma, reprezinta un decalaj instalat de rationalitatea stintifica unitara si compacta care ofera un model cultural, depasit de progresele normale ale cunoasterii.
Numeroasele realizari exceptionale, au un caracter mai putin umanitar pentru societate.
Comunicarea ofera situatii noi la care trebuie sa te adaptezi. Te ajuta sa supravietuiesti. Plecarea este distrusa de un mod intensiv global, se rezolva prin individual, exista un miraj al occidentului care intretine iluziile, oboseala dramatica la care te supune societatea, ofera un stil de viata demodat, infirm, cu un caracter conservator. E greu sa evadezi dintr-o inchisoare fara ziduri devine o prejudecata stupida invinsa de plecare, unde apare idealul de a implini aspiratiile intr-un alt spatiu, nu mai esti dispus sa astepti - extiparea mizeriei aparuta din cauze politice, o lipsa de speranta. Ocean vizitat, toxicitatea progeniturii, exilatii, sau trezit cu o rana sau cu dorinta de a calatori? Este si o dorinta de maturizare, o lipsa de libertate, de miscare, occidentul reprezinta o a doua Roma, noi am devenit barbari(autohtoni) suferind de un complex al calitatii. Avem tendinta de a duce prea departe dorinta de egalitate, vrem egalitate dar nu una lipsita de drepturi, una in functie de o varianta sa o solutie propusa.
Publicul devine apatic, baricada de aparare impotriva noastra nu este ridicata. Nu opun rezistenta dar, se simt usurati cind scapa de un caz frustrant, se pun bazele unei afaceri, omul schimbator este inutil este exploatat cu ochi de reptila, se decide sa fie trimis pe insula diavolului spre nonexistenta. Tacut uitindu-se in gol a devenit o nonpersoana, nimanui nu ii pasa de el, toreador mediocru si las. Nebunul de gelozie nu se mai afla intr-o orgie de gelozie, mecanismul este de natura filozofica este un joc de inteligenta, si nu de aparare, autoironia interioara, teribilismul autobiografic intervine ca rezerva, a fost o deziluzie. Vrem cumva ca Romania sa plece din noi?
Eliberarea speciei lucru esential, in geneza, un imprumut potrivit pentru a participa la cursa cuvintului potrivit un om pe care viata il sufoca, intrarea intr-un alt spatiu presupune intotdeauna scrutarea unui alt tip de adevar.
Organizarea plecarii presupune o anumita sistematica, o desfasurare a ideilor, unde toila, limite ale unei activitati sistematice, biblioteci muzee manastiri, colectii de arta, ofera o forma de drum principial oficial. Exista o complicitate, o presiune externa de propaganda, o amenintare pentru neutralizare, o antologie de intelegeri tacite, venite din pricina invidiei, se cauta metode de contracarare.
Violenta generalizata vine dintr-o frustrare enorma, disolutia familiei este o formula acuta nelinistitoare, provine din cadre percepute diplomatic, departe de nivelul mediu al starii materiale, comisioane legale personale, legislatii de restructurare, mii de oameni care au studii de fezabilitate profesionale, au intentia de a finanta proiecte pentru intermedieri, dar comisionul este ridicat la nivele foarte mari. Exista fonduri si societati straine care sa sustina o idee poetica.
Desprins de realitate, un alt mister te asteapta poti sa uiti totul.
Handicapul care a renascut boierii clasei muncitoare, dezvoltarea lumii moderne a creat o feuda, care ne apartine. Spre directia de actiune cu integrari efectiv intr-un altfel de organism responsabil, erijat intr-un liberalism, orientat cu precadere spre un veritabil program, fundamentat in handicapul unei intregi generatii, avind ca rol funamental tineretea, stare inferioara, unde rezonanta cuvintului libertate provoaca serioase probleme logistice, condus spre eliberarea sentimentului devenit marota, alternativa nu exista. Individul superior din punct de vedere intelectual, va afisa un aer degajat in vorbire, in contradictoriu cu indivizi care se pierd int-un spatiu indezirabil oferind sensuri mai profunde vietii decit propriei lor experiente, calculat si precis in actiuni, cu un simt penetrant al situatiilor si avantajelor proprii.
Optimism satisfactie, idei novatoare plaseaza intr-o improvizatie dezolanta imaginea unor portrete psihologice proiectate pe fonduri inchise monocrome, oferind exemplul unui umil imitator intr-o structura morala, artist mare intr-o piesa proasta, propriul destin marcat in mod haotic de ignoranta activa.
O viata infloritoare, emanciparea individului, este o moarte spirituala timpurie. Suntem singuri in acest univers, o hala mare, iar visurile luminoase se pierd intr-un cosmos prea rece pentru sufletul nostru cald.


Nr. hituri: 1.121
Adaugat la data: 04:04:03, 09 Jun 2004
Comentarii material Nu exista nici un comentariu pentru acest material.